Szex: mindent vagy semmit

Mi a valódi értelme egy párkapcsolatnak? Az elköteleződés,tisztelet és a hűség. Ezek az ú.n. tartós értékek. Ha szex és szerelem találkozik. Mert a többi csak üres szükséglet vagy puszta kíváncsiság és érdek , és be kell látni, hogy ez férfi és nő részéről is egyaránt igaz. Minden ember a biztonságra és a meghittségre, szeretetre vágyik, csak nem vallja be , talán még saját magának sem. A promiszkuitás menő lett, sajnos. És érdekes módon a bizonytalan és kétségbeesett emberek száma, akiknek párkapcsolati problémájuk van, elképesztő módon és folyamatosan növekszik. Itt valami összefüggés lehet…

El lehet veszni abban az útvesztőben, hogy valaki párt keres és ha nem megfelelő a delikvens akkor jöhet a következő, DE! Ha az ember nincs tisztában saját értékeivel, nem ismeri önmagát, akkor hogyan fogja felismerni a másik emberben, hogy az illető megfelelő vagy nem megfelelő számára?

Valószínűleg találomra választ, vagy a barátok véleménye alapján, akik szerint esetleg külsőleg megfelelő a partner… vagy ha elég sokat vigyorogtak az első randin két pohár bor után, akkor jöhet a folytatás?! Ezeken a szűrőkön elég átmenni és jöhet a testi kapcsolat?! Nagyjából ezek a szempontok, idáig „süllyedt” ez a hajó…

Azért lehet ezt másképp is megközelíteni. Az első szempont nem biztos, hogy a „legyen jó az ágyban” kell legyen.

szex

Rengeteg jel van, ami már az első találkozás alkalmával megmutatja, ha a két embernek mint személyiségnek semmi keresnivalója egymás mellett hosszú távon. Ezeket rendre figyelmen kívül szokták hagyni a türelmetlenség miatt is. És persze a válóok vagy szakítás oka mindig az lesz amit már legelőször is észrevettünk hibaként a partnerben. Ezt bizonyítják az adatok, sajnos ezek a tények.

Ha határozott az ember és tudja mit akar, valamint ismeri önmagát és el tudja dönteni mit remélhet a találkozástól, és ha úgy ítéli meg: „semmit” abban az esetben fogja magát és feláll, viszlát. Nem bonyolódik bele abba a játékba, hogy legalább van valaki, majd kihozok belőle valamit, átalakítom, megnevelem, stb.

Ugyanez vonatkozik arra is, ha a megfelelő személy „jön szembe”. Az a jó eset a „mindent” esete, és akkor kezdődik csak el igazán a munka, hogy egy szép párkapcsolatért megdolgozzanak a felek. Ha valaminek, hát akkor ennek van értelme. Mert mire fogunk visszaemlékezni idősebb korunkban? A megszámlálhatatlan szexpartnerre, vagy szexuális játékokra? Bizony azok szinte érzések nélkül, vagy nyom nélkül feledésbe merülnek. (ha valakinek csak ez marad , akkor no comment). Ha nem így van, akkor miért néz irigykedve vagy elismeréssel mindenki azokra akik hosszú-hosszú évek óta élnek együtt????

Végül is mi marad meg emlékeinkben amire érdemes visszaemlékezni? Közös élmények a társunkkal, kirándulások, beszélgetések, ünnepek, családi események.
Ez természetesen mindenkire vonatkozik, mert az idő mindenkinek múlik.

Amíg ezt nem fogadjuk el, addig csak keresgélni fogunk és nem találunk tartós értéket, csak „pár kapcsolatot”…

„Szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba” Antoine de Saint-Exupéry

Önismereti és párkapcsolati kérdésekben megoldások Életvezetési tanácsadással és Life-coaching módszerek alkalmazásával a Coaching menüpontban)