Az elvarázsolt kastély

Emlékszünk kisgyerekkorunkból az elvarázsolt kastélyra? Jó móka volt! De azért ijesztő is és alig vártuk hogy kiérjünk! Izgalmas volt, félelmetes, de irreális is egyben. Gondoljunk csak a tükrökre! Mit láttunk benne? Eltorzítva láttuk benne magunkat és az egész hátteret, mindent. Nem is beszélve a padlóról, mozgott alattunk ! Minden olyan bizonytalan volt, mozgott a lábunk alatt a talaj a folyosón, egyensúlyozva tudtunk csak végigmenni rajta. Fények, különböző hanghatások, teljesen meg voltunk zavarodva a végére igaz? Kiérve szédültünk, kalapált a szívünk és majd kiugrott a helyéről, jó kis adrenalin szint emelkedést okozott. Kellett egy kis idő mire megnyugodtunk, hogy vigyorogva szédelegve folytassuk a hullámvasúttal…
aztán sorban állás egy perecért 🙂

Mi is volt ez valójában? Nem ismerős ez az egész hatás, ha a mai mindennapi életünket figyeljük meg és összehasonlítjuk az akkori élménnyel? A világ amelyben most élünk, ugyanezt a bizonytalanság érzetet közvetíti felénk. Görbe tükröt tart elénk, torzítva érzékelünk mindent. Különbség csupán annyi, hogy most már nem csak egy megváltott jegy erejéig 15-20 percre mint akkor a „vidiben” (Vidámparkot hívtuk így!), hanem 0-24 órában folyamatosan megállás nélkül. Lassan nem is tudunk különbséget tenni valóság és illúzió között.
Várjuk, hogy kiérjünk az elvarázsolt kastélyból, de nem érünk ki. Csak jönnek az újabb és újabb hatások, és mi szépen elkezdjük valóságként elfogadni ezeket. Már nincs időnk, erőnk gondolkozni. Megyünk a folyosón az illúziók között,és már nem tudjuk kik vagyunk. Elveszítjük kapcsolatunkat a valósággal és önmagunkkal. Az illúziókra reagálunk tartósan. Milyen lesz így az életünk? Olyan, mint egy illúzió.

Kastély

És milyenek az alapok? Nincsenek alapok, mert csak illúziók vannak és arra adott válaszok. Pedig jó házat csak biztos alapokra lehet építeni. A bizonytalan alapokra épült ház összeomlik .Tehát az ébredés keserű lesz. Mert akkor meglátjuk majd, hogy nincs mire támaszkodni, nincs alap. Csak játékszerek voltunk, és rész vettünk valaki játékában aki mozgatta a játékosokat.
Akkor már késő lesz, addigra a teljes függés állapotába kerülünk és már nem lesz döntési lehetőségünk saját sorsunk felett. Mivel sohasem tanultuk meg, hogyan kell alapozni, stratégiát kiépíteni, dönteni,felelősségteljesen gondolkodni, ott állunk majd tanácstalanul, mert csak ahhoz értünk, amit megtanultunk. És mi volt az? Öntudatlanul, önállótlanul részt venni valamiben. Ezt sikerült olyan jól elsajátítani. Nyilván ez sokaknak jó és ontják is folyamatosan ránk a kábító hatásokat, nehogy legyen időnk észrevenni saját hiányérzetünket. Nem ébredhet fel mindenki, hiszen játékosokra is szükség van!

Lehet választani! Legjobb amit tehetünk ha kezünkbe vesszük saját sorsunkat. Tudom, hogy nehéz. De hosszú távon lesznek eredmények, ezt megígérhetem. Rövid távon nem, azt is megígérhetem. Évek alatt létre lehet hozni tartós dolgokat. Sok energiával, kitartással biztos, stabil alapokat lefektetni és ez működik. Érdemes elkezdeni ezt a fajta megközelítést.
Csak az első lépés nehéz, de el kell indulni! Ébredjünk fel, dörzsöljük meg a szemünket és lássunk végre tisztán: fedezzük fel kik vagyunk és mit is akarunk valójában.

Life-coaching módszereivel könnyen és hatékonyan a célokért, részletek a Coaching menüpontban)