Mikor foglalkozzak magammal?

Mikor? – Folyamatosan, minden nap, most – mondja a terapeuta.
Mikor? – Majd…- mondja általában az, akinek legnagyobb szüksége lenne arra, hogy elmélyedjen önmagában és csiszolja, bővítse önismeretét.
Miért? – Mert a világ ezáltal kitágul, jellemünk fejlődik, sorsunk kibontakozik előttünk – mondja a terapeuta.
Miért? – Mert nem érek rá, sok a dolgom, amúgy is fájdalmas lenne… és annyi minden más is van. Inkább elmegyek egy jót bulizni és elfelejtem ami a szívemet nyomja – mondja aki még nem tapasztalta meg milyen az elmélyedés önmagunkban.

Ok, nem kell mindenkinek arra az útra lépni, hogy hónapokig bogarássza a miérteket.
És persze az is igaz, hogy sok feszültséget felold egy vidám , barátok társaságában eltöltött este.
Hiszen a coaching is javasolja, hogy keressünk pozitív élményeket, de ennek célja van, hiszen ilyen pozitív hangulatban könnyen nyitottá válik az ember az új dolgokra. Ha egy ilyen pozitív élményt nem követ tudatos szembenézés a problémával, akkor az csak egy tüneti kezelésnek tudható be, vagy lehet rászokunk a bulizásra mint megoldási metódusra. Ez persze sajnos nem fog működni hosszú távon. Én javasolnék ennél százszorta jobb és értékesebb megoldást!

cenote-280252_640 Búvár

Aki valóban eredményt és változást akar elérni, az jobban teszi, ha szisztematikusan elkezdi bármilyen önismereti búvárkodással, olyannal ami neki testhezálló, vállalható és beilleszthető a mindennapjaiba. Érdemes alámerülni, tapasztalatból mondom, hogy később mindenki kíváncsi lesz többre is ,amint talál egy számára értékes gondolatot, példát ami saját életéhez kapcsolható vagy ahhoz hasonló.

Tehát mikor van itt az ideje magunkkal foglalkozni?
Ha már egyáltalán felmerült ez a kérdés, akkor tedd meg! Vágj bele most!

Life-coaching módszereivel könnyen és hatékonyan a célokért, részletek a Coaching menüpontban)