INFP – gyógyítók

Az INFP-k arra törekszenek, hogy a világot egy jobb hellyé tegyék. Az élet értelmét keresik.

Rendkívüli módon intuitívak , szinte csak a megérzéseikre hagyatkoznak

Minden saját tapasztalatot újraértékelnek és megnézik, hogyan tudnak ezzel segíteni másoknak.

Figyelmesek és tapintatosak, jelenlétük megnyugtatóan hat az emberekre. Visszafogottan mutatnak csak érzelmet, mégis törődnek mások érzéseivel. Őszinték, és ezáltal bizalmat tudnak ébreszteni az emberekben.

Konfliktus kerülők, nem szeretnek vitatkozni. Mindenkinek igaza lehet szerintük, de ez nem is lényeges annyira, inkább arra törekszenek, hogy ne legyen vita. Sokszor az észérvek sem érdeklik, csak hagyják abba a felek a vitatkozást, nem számít kinek van igaza…

Éppen ezért jók a mások közötti konfliktusok elsimításában, szerintük nyugodt körülmények között lehet a vitákat rendezni, ebben sok igazság rejlik.

Mindaddig lazák és kedvesek, amíg egy számukra fontos nézetüket meg nem sértik. Ha fenyegetve érzik magukat, az INFP-k szó szerint anyatigrissé válnak, és szenvedélyesen küzdenek. Ha magukévá tesznek egy nézetet, dolgot, onnantól kezdve elszántan és lelkesen kitartanak mellette a végsőkig. A logika nem érdekli őket, az objektív elemzést kerülik. Tanácsadók, vagy tanítók között találjuk meg őket leggyakrabban.

Még nagyon sok érdekes dolog derül ki a teszt elvégzése után erről a típusról. Magadra ismertél? Szeretnél többet tudni?

Keress bátran elérhetőségeimen, és töltsd ki a tesztet:
www.siker-terapia/kapcsolat/

Nézzétek meg  a többi típusról leírtakat is a korábbi írások között, jó olvasgatást kívánok!