Fontos vagyok?

Mit jelent az , hogy fontos vagyok valaki számára és mi az értelme?

A fontosság vagy annak hiánya kicsit bővebb magyarázatra szorul. Vegyük észre, van egyfajta törekvés a világban arra, hogy az emberekben kialakuljon a pótolhatóság, eldobhatóság érzése. Munkahelyen egyértelműen sugallják, ha nem végzed jól a munkád ember, bármikor találunk helyetted mást, hosszú a sor és sokan várakoznak a te pozíciódra. És máris ott az érzés, hogy nem is vagyok én annyira fontos.
Karácsony

Vehetjük a családot is példaként. Ha az idősebb családtagokra gondolunk, bennük is megjelenik az érzés ,hogy már nem számítanak annyira a gyerekeknek, mindenki rohan rájuk már nem is marad idő, hogy egy kicsit beszélgetnének velük, sakkoznának a nagypapával fél órát vagy megkérdeznék nagyit, tud-e egy jó receptet vagy csak éppen hogy érzi magát?

Aztán vegyük a párkapcsolatokat. Félünk, hogy nálunk jobbat, értékesebbet talál a partnerünk. Aztán ott vannak a magányos emberek. …Ők kinek fontosak?
Kialakul az emberben az értéktelenség, pótolhatóság érzése. Ez az állapot ha kialakul, hosszú távon az életbe vetett ősbizalmat kérdőjelezi meg, és azáltal a hit, a remény, a tervek, pozitív gondolatok, minden amiről az élet szól, amitől tartalma van, mind elvész.

Mert ha fontos vagyok valakinek, és nekem is fontos valaki, akkor akarok. Mindent. Bátor vagyok, merek, tervezek, meglepetéseket készítek, megbeszélek, figyelek.

Ha nem vagyok fontos, akkor minden mindegy. Elindul az ember lefelé a lejtőn. Nincs tétje a dolgoknak, nincs felelősségérzet, mert úgysem figyel senki, bármit megtehetek, még visszatartó erő sincs. Tehát ez egy rendkívül veszélyes állapot. Sokkal nagyobb és mélyebb a jelentősége , mint hinnénk!

Közelegnek az Ünnepek! Gondoljuk ezt át és mutassuk ki a figyelmünket, szeretetünket! Mindennél fontosabb a figyelem, mert a figyelem egyenlő a szeretettel. Többet ér egy drága ajándéknál, amiért órákig caplattunk az üzletekben. Inkább szánjuk azt az időt szeretteinkre, beszélgessünk többet velük, vagy készítsünk saját kezűleg ajándékokat, azzal is kifejezzük figyelmünket, mert saját energiánkat adjuk bele abba a tevékenységbe. Ugye így van? Hiszen gyermekeink kis rajzait is őrizgetjük és elővesszük , nézegetjük boldogan és büszkén mert azt Ő készítette nekünk! Benne van szíve-lelke!Ha még nincs gyermekünk, biztos hogy édesanyánknak el vannak téve kiskori műveink és Ő őrizgeti azokat büszkén…..meg lehet kérdezni az anyukákat, nagymamákat!

Mi is, ahogy a többi ember is értékesebbnek , fontosabbnak érezzük magunkat ha figyelmet kapunk! Értsük meg mekkora erőt is jelent a fontosság, a figyelem! Ezért ne csak ajándék vásárlásban merüljön ki ennek kimutatása.

Készüljünk valóban bensőségesebben az idei Karácsonyra, a szeretet ünnepére!

KÖSZÖNÖM ÜGYFELEIM, OLVASÓIM EGÉSZ ÉVES FIGYELMÉT
ÉS KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!