Asztrológia a Lakberendezésben – Skorpió

A Skorpió jegy alaptulajdonságai:

Nyugtalan természetű, keresi a kihívásokat, a nehéz feladatokat. Erős akaratú, ragaszkodik az elképzeléseihez.

Kiváló ösztöne és megérzései révén egy csapásra átlátja, és megérti az összefüggéseket. Meg akarja ismerni a titkot, megtalálni igazi elhívatottságát. Le akarja győzni a múlandóságot. Misztikus és mágikus erők vezetik, áthidalva a szakadékot a véges és a végtelen között.

Látszatmegoldások nem elégítik ki, elveti azokat még akkor is, ha ezzel magának okoz kellemetlenséget. A számára fontos célok elérése érdekében képes áldozatot hozni, vagy szükség esetén még a vereséget, kudarcot is elviseli. Sosem torpan meg a tilalmaktól, nem tántorítják el a veszélyek, nem befolyásolják a rá- vagy lebeszélések.

Célja eléréséért szinte mindenre képes.  Erős kutatási vággyal rendelkezik, leás a mélybe, kételkedik, kritizál. Hajlamos a végletességre. Vagy rajong egy témáért, egy személyért, egy dologért, vagy teljesen elzárkózik tőle. Nemcsak a kritikát, de az önkritikát is ismeri, hajlamos teljesen elszigetelődni.

Egyáltalán nem ismeri a fáradtságot, fizikailag semmi sem lehetetlen számára. Nagy akaratereje lehetővé teszi számára, hogy rendkívülinek látszó nehézségeket is elviselje, a bukásokat túlélje, az akadályokat leküzdve mindig újra kezdjen. Tetteit a szenvedély irányítja, az intimitás rendkívül fontos számára.

Szenvedélyes természete van. A Plútó 1930-as felfedezésig a bolygót a Marshoz kapcsolták, amely a tűz elemet képviseli, ezért is van olyan nagy különbség a Skorpió és a két másik vizes jegy – a Rák és a Halak – között. Mivel a tűz jegyhez a vörös, piros, bordó, lila, vöröses barna színek kapcsolhatók, ezért a Skorpió színválasztásában is ezek dominálnak.

 Ha be akarnánk rendezni egy Skorpió szülött otthonát, szinte biztosak lehetünk benne, hogy ki kell alakítanunk zegzugos részeket. Ha még nincs kialakítva számára olyan szoba, ahova vissza lehet húzódni, ki kell alakítani számára, mert a Skorpiónak időnként szüksége van a visszavonulásra, ahol feltöltődhet, gondolkozhat, kielemezheti az eseményeket.

Nappalijában  is inkább a tompított fényt részesíti előnyben, ezt alkalmazzuk a túláradó világosság helyett. Több helyi megvilágítást helyezzünk el falon, polcon, asztalon, a nagy ragyogó csillárt inkább mellőzzük, kivéve ha szabályozható a fényerő !

Hálószobájában az extravagáns szövetek, selyem, szatén függönyük, ágytakarók is mind a szenvedélyességet, az intimitást fejezik ki, ezért ezekkel kell körülvennie magát. Bátran alkalmazhatunk díszpárnákat, a szenvedély színeit kombináljuk. Még egy baldachinos ágy is helyet kaphat itt.

Mivel a keleti országok közül sok tartozik a Skorpió jegyhez, ne is csodálkozzunk a keleti vagy észak-afrikai hatású szövetekhez, kézi hímzésű függönyökhöz, egzotikus szőnyegekhez való vonzódásán, ezek látványa kell, hogy körülvegye. Ezek közül válasszunk, minden lakótérben alkalmazhatjuk őket.

 A sötétbarna keményfa úgymint mahagóni, teakfa szintén jó választás a teljes lakótérben. De a padlón az agyag térkő, vagy geometriai mintázat is ugyanúgy kedves a szemének. Minél több díszes üveg legyen akár padlón, kis dohányzóasztalon, de kovácsoltvas elemek elhelyezésével is fokozhatjuk az említett misztikus hatást.

Durva kő vagy téglafal , gyertyák de még akár fáklyák is beleillenek a képbe, ezek is fokozhatják  a titokzatosság iránti rajongását.

A fürdőszobájába illik a terrakotta csempe, kézzel festett vagy geometriai mintás is akár, a kád csakis nagy gömbölyű kád lehet, ahol kényelmesen visszavonultan elnyújtózhat.

A konyhában ezt a stílust kissé visszafogottabban követhetjük a tűz színeinek halványabb, tégla, halvány vörös, világosbarna alkalmazásával.

Otthonod berendezéséhez, felújításához sok segítséget, lakberendezési ötletet kaphatsz a @biggiehome instagram és facebook profilján.

Ha személyre szabott horoszkóp elemzés, coaching vagy integrál coaching után érdeklődsz, minden  információt megtalálható a www.siker-terapia.hu weboldalon. Reiki és ásványgyógyászat időpont egyeztetés ugyanitt, ásványékszerek a https://calcedon.hu/ webshopban elérhetőek.

Köszönöm, hogy velem tartottál! Következő hónapban a Nyilas szülöttet és otthonát elemezzük!

Szabó Andrea

Scroll to Top