Asztrológia a Lakberendezésben – Nyilas

A Nyilas szülött otthona

 Mindazokra, akik November 22. és December 21. között születtek, ill. akiknek az aszcendense, holdja a Nyilas jegyében található, rájuk jellemzőek leginkább az alábbiak.

A Nyilas jegy alaptulajdonságai:

A Nyilas jegy szülötte alapvetően mozgékony, tele van hittel, optimizmussal, és lelkesedéssel.

Igazságos és emberszerető, vidám természetű ember.

Jól bírja a terhelést, de idealizmusa és önmagába vetett hite okán sokszor nagyobb feladatokat vállal, mint amit meg tud valósítani. Minden érdekli, ami a megszokottól eltér, szellemi, lelki és fizikai téren egyaránt. Ha fűti a lelkesedés, rendkívül aktívvá válik. Ha új dologgal kerül szembe, úrrá lesz rajta a buzgóság, de idővel a lelkesedés és a lendület is alábbhagy, ilyenkor szükséges számára egy még nagyobb inspiráló hatás, ami ismét lázba hozza.

Ezért szinte minden új eszmei irányzattal, gyógymóddal, életszemlélettel megismerkedik, minden sportot kipróbál.

Optimizmusa elnyűhetetlen, ez sok nehézségen átsegíti.

A Nyilashoz a hagyományos a rusztikus vidéki otthont társítják, a szabadtéri életmód lehetősége miatt.

A városi élet forgataga lehetőséget ad a sokoldalú mozgás és információ igényének kielégítésére, de egyéniségéhez jobban illik a vidékies hangulat. Ha ilyen típusú kiegészítőkkel veszi körül magát, vagy ezen jellemzők szerint alakítja ki, vagy újítja fel otthonát, máris érezheti ezt a  hangulatot még a városi lakásában is.

A jegy a tűz elemhez tartozik, ebből következik, hogy a színvilágot a piros, vörös, bordó, sötétkék, ibolya, lila uralják.

A lakótérben keverednek a stílusok, mégis otthonos benyomást kelt a látvány.

Nagy előszobára van szüksége, itt szinte mindent lepakol, amikor hazaér.

A nappaliban feltétlenül helyet kell kapnia egy kandallónak, a tűz közelsége és látványa feltölti.

Ha nem a hagyományos nagy kandalló, akkor gáz vagy áramüzemű kandalló is megteszi. Ehhez dukál egy öblös fotel vagy egy nagy kanapé. Itt feltétlenül helyet kell kapnia még egy vagy több könyvespolcnak, mert nagyon szeret olvasni, sok útikönyvvel és egyéb változatos témájú olvasnivalóval veszi körbe magát.

A természetességet követi a padlóburkolat is, lehet lakkozott vagy natúr padlódeszka, homokkő vagy egyéb természetes kőburkolat is az otthonában. A sötétbarna keményfa szintén jó választás. Kerámia és terrakotta csempék, a már említett színvilág kombinációival borítják a falakat és a padlót.

Nagy hangsúlyt kap a természetes fény, nyitott terek, nagy nyílászárok vagy nagy fényforrások, de ezek mind egyszerűek. Fa zsalu, vagy redőny, natúr függönyök illenek ide.

Konyhában is az egyszerűség és praktikum és a barátságos hangulat a jellemzőek. Szereti vendégül látni barátait, jókat enni és borozni együtt, ezért egy bortartó állvány és néhány palack finom bor is helyet kap a konyhában, jól látható helyen.

Mint említettem, keverednek a stílusok, az anyagok között a finom pamut, lenvászon, de néhány tarka-barka keleti szövet is megjelenik, azonban a tartósság fontos szempont.

Hálószobájában az őszi színek dominálnak, fenyő, tölgy vagy kovácsoltvas ágykeret a természetes anyagok kombinációjával.

A fürdőszoba tágas, itt megjelennek a fehér szaniterek és a réz színű csaptelepek, ami akár kissé ódivatú hatást is kelthet, a tároló polcok pedig nyitottak. A padló és a falburkolatok lágyabb krém, vagy terrakotta árnyalatúak, és finomabb hangulat a jellemző.

Ha van dolgozószoba vagy hobbiszoba a lakásban, az tele lesz könyvekkel, sok könyvespolcra van szüksége, lehetőleg érjen a padlótól a plafonig. A padló itt is lehet természetes kő vagy fapadló, de egy szép keleti mintázatú szőnyeg mindenképpen kerüljön rá.

Reméljük érdekesnek találtad a lakberendezői tevékenység ilyenfajta megközelítését.

Ha személyre szabott horoszkóp elemzés, coaching vagy integrál coaching után érdeklődsz, minden  információ megtalálható a www.siker-terapia.hu weboldalon. Reiki és ásványgyógyászat időpont egyeztetés ugyanitt, ásványékszerek a https://calcedon.hu/ webshopban elérhetőek.

Bútorokat és lakberendezési tanácsokat a @Biggiehome insta és facebook oldalán találsz!

Köszönöm, hogy velem tartottál! Következő hónapban a Bak szülöttet és otthonát elemezzük!

Szabó Andrea