Asztrológia a Lakberendezésben – Bak

A Bak szülött otthona

 Mindazokra, akik December 22. és Január 19. között születtek, ill. akiknek az aszcendense, holdja a Bak jegyében található, rájuk jellemzőek leginkább az alábbiak.

A Bak jegy alaptulajdonságai:

 A Bakra, mint földies jegyre jellemző a kézzelfogható anyagi dolgok megbecsülése, megszerzése, és a gyakorlatias gondolkodásmód.  A jegy a Szaturnusz uralma alatt áll.

A harmonikus Bak szülöttek a megbízhatóságot, a gyakorlatiasságot, a türelmet és a kitartást fejlesztik magukban. Hatalomra, társadalmi rangra és elismerésre törekszenek.

 A célok közt első a státusz, az anyagi siker, a pénz.

 Elismerésre méltó a munkaképessége, és roppant kitartó. Nagyon szívós, energiáját beosztja, és jól tartósítja, öreg korában is aktív. A kemény munka, a hosszú távú tervezés embere.   Ítéletei, állásfoglalásai józanok, hatékonyak, a realitás talaján állnak. A hagyományoknak, szokásoknak fontos szerepe van az életében. A gyakorlatias dolgokat mindig előnyben részesíti az érzelmekkel szemben.

A véletlenül szerzett előnyök nem igazán okoznak örömöt neki. Az ajándéknak is csak akkor örül, ha az valamely tettéért való elismeréssel párosul. Csak azt tudja megbecsülni és értékelni, amit a maga fáradságos munkájával ért el. Ha magas pozícióba kerül a társadalmi ranglétrán, felelősségteljes vezetővé válik.  Nehéz dolgokat vállal, és eluralkodhat rajta a pesszimista hangulat.

Mint említettem, földies jegyről van szó, ezért a barna és árnyalatai dominálnak, inkább a sötét árnyalatok, de a fekete-fehér kombináció is nagyon közel áll hozzá. Stílusa konzervatív.

Már az előszobába lépve feltűnhet a kopásálló, időtálló felületek túlsúlya, és a múltat idéző hangulat, ilyen közegben érzi jól magát. Mindenféle kőburkolat, szén, hideg hatású anyag és a praktikusság, ami jellemző rá és otthonára, környezetére.

A nappaliban faragott tartókövek, kő szegélyezésű kandalló, kovácsolt vas vagy réz elemek jellemzőek.  Fekete vagy sötétbarna dívány mindenképpen kell, hogy legyen a nappaliban, magas támlájú karosszékekkel.

A padlóburkolat is inkább kőburkolat, mintsem parketta , ami a nyerő kialakítás számára. Ha szőnyeget tesz, krémszínű padlószőnyeg jöhet számításba, vagy drága perzsa szőnyeg.

Világítás tekintetében a fényűző jelleg, valamint réz vagy arany állólámpák mutatnak jól ilyen környezetben, nagy csillárt is elbír a hangulat. Fali lámpák is helyet kaphatnak a nappaliban. A függöny anyaga bársony, zsenília, bonyolult minták, zsinórok, összehúzók, redők mindenütt!

Konyhában a sötét természetes kő jelenik meg ismét, esetleg pala, márvány, és  itt nem pazar a kialakítás, hanem egyszerű, praktikus. Sötét munkaasztal, sötét védőcsempe, szintén a praktikusság jegyében.

Modern konyhafelszerelést ne is keressünk itt, mert a hagyományos környezetbe egyáltalán nem illik az ilyesmi.

Hálószobájában  hagyományos, klasszikus kialakítású ágy, lehetőleg mahagóni vagy fekete kapjon helyet. Az ágynemű, ágytakaró az említett kontraszt miatt jellemzően fehér színű.

A fürdőszoba padlózata leginkább a fekete-fehér kockás kőpadló vagy csempe, de inkább nagy csempék, mint apróbbak. Réz vagy arany szerelvények, de a szekrények már megint feketék vagy sötétek, itt is a kontraszt miatt.

Dolgozószobájába – mert inkább erre van szüksége semmint hobbiszobára – szép nagy dió vagy mahagóni íróasztal kerül, és itt a modern számítástechnikai eszközök már megjelennek a funkció miatt, de a hangulat itt is klasszikus marad mindvégig.

Reméljük érdekesnek találtad a lakberendezői tevékenység ilyenfajta megközelítését.

Ha személyre szabott horoszkóp elemzés, coaching vagy integrál coaching után érdeklődsz, minden  információ megtalálható a www.siker-terapia.hu weboldalon. Reiki és ásványgyógyászat időpont egyeztetés ugyanitt, ásványékszerek a https://calcedon.hu/ webshopban elérhetőek.

Bútorokat és lakberendezési tanácsokat a @biggiehome insta és facebook oldalán találsz!

Köszönöm, hogy velem tartottál! Következő hónapban a Halak szülöttet és otthonát elemezzük!

Szabó Andrea

asztrológus, lifecoach, integrál coach

Időpont egyeztetés: 0630/9551-115