Asztrológia a Lakberendezésben – Kos

A Kos szülött otthona

 Március 21-én végre beköszönt a meteorológiai tavasz, és szép lassan megjelennek mindannyiunk életében az új energiák.  A tavasz és a Kos jegy kapcsolata nyilvánvaló, hiszen a Tavasz első napjától  indulnak el a Kos jegyében is az új kezdetek, új energiák.  Ez a jellemzés mindazokra érvényes, akik Március 21 – Április 20. között születtek, ill. akiknek az aszcendense, holdja a Kos jegyében található.

A Kos jegy alaptulajdonságai:

A Kos jegy szülötte a nyugati asztrológia első jegye, ami mint az előbb is említettem, magában hordozza az új kezdeteket, az egyszerűséget, dinamizmust, akaratot, kezdeményezést, mozgékonyságot, de a keményfejűséget is. Uralkodó bolygója a Mars, harcias, férfias. Különösen vonzódik a fémekhez, fém eszközökhöz, berendezési tárgyakhoz, műszerekhez.

A Kostól ne várjunk bonyolult, nyakatekert megoldásokat, egyszerűen, tömören, tőmondatokban kommunikál és fejezi ki a gondolatait, érzéseit. Lelkesedése hamar felizzik és hamar el is hamvad, ezt jól tudják a Kosok, amikor pl. a kitartás kérdésköre felmerül. Spontán éli az életét, beleveti magát a dolgokba, sokszor fejjel megy a falnak, és kissé egoista. Nehezen viseli a korlátozásokat és a szabályokat, amúgy ez a többi tüzes jegyre is igaz ( Nyilas és Oroszlán a másik két tűzjegy, Nyilasról már volt szó korábban, Oroszlánról majd a nyár folyamán készül az írás), mivel nagyon energikusak és nem lehet őket beszorítani megszokott keretek vagy korlátok közé.

Nagyon energikus, bár inkább rövidtávon. Ő inkább a kezdetek vagy újrakezdés nagymestere. Ha túl nagynak mutatkozik a feladat, elveszti lelkesedését és kifárad, elunja magát.  

Nem tűri, ha korlátok közé szorítják, és nagyon sok szabad mozgástérre van szüksége. Türelmetlen és önző oldalát is hamar meg lehet ismerni, pont akkor, amikor kezdi elveszteni a lelkesedését.

Nála gyakran találkozunk a lakásában és az életében is olyan dolgokkal, melyekbe belekezdett, de nem fejezte be, és azok a dolgok várnak szépen a sorukra. Lehet ez épp lakásfelújítás, tanulmányok, fogyókúra, bármi. Ezek felhalmozódnak, aztán kezdeni kell velük valamit, nem olyan nagy kedvvel, mint korábban, de nekikezd majd valamikor……Mivel annyi új dolog van , amivel foglalkozni lehet és még nincs felfedezve, ezért folyton rohan ide-oda, ezt is –azt is csinál éppen, akár több dolgot is egyszerre.

Az otthonába belépve mindjárt az előszoba az első, ahol ezt a rohanást megtapasztaljuk, és itt kissé kaotikus vagy rendezetlen állapotok uralkodnak, hiszen rohannia kell a fontos dolgai után, érthető. A színek az egész lakásban a piros és árnyalatai, fényes lakkozott felületek és sárgaréz vagy krómozott, fém kiegészítők, minden a lendületet, energiát, tüzet képviseli.

A nappaliban valószínűleg lesz egy szép kandalló vagy cserépkályha, a tűz bármilyen formában jelen van, akár képeken is megjelenhet. A pirossal azért nagy felületen óvatosan kell bánni, mert túlzottan is felpörgeti az energiákat, éppen ezért lehet színátmenetes megoldásokkal tompítani, vagy csak itt-ott alkalmazni és fehér felületekkel megosztani a falak színét. Tiszta vonalak, és modern formák az uralkodóak.

Padlóburkolat választásánál mindig a tisztántarthatóság, egyszerűség a szempontja, azért lehetőleg fényes felület, csempe vagy festett padló, parketta, és mindenképpen díszes szőnyeg kerüljön rá.

Világítás szempontjából a spot lámpákat, modern egyszerű fényforrásokat, fénycsöveket alkalmazzunk. A természetes fényt szeretik a Kos szülöttek, lamella, szalagfüggöny, festett ablaktábla legyen az ablakokon, inkább, mint a rojtos, nagy nehéz függönyök.

Amúgy is a könnyű selymek,  pamutok, vagy lenvászon, ami az ízlésének megfelel, ha  dekor anyagokról van szó.

Konyhában nagyon kevés időt tölt, a konyhai munkát ki nem állhatja, ezért minden, ami megkönnyíti a háztartást, az nála megtalálható, és a mélyhűtő biztosan tele lesz készételekkel, hogy az étkezés előkészületeit is a minimálisra redukálja, és a mosogatással is csak a mosogatógép bíbelődjön. Tehát modern gépekkel felszerelt a konyha. Viszont imádja a fűszernövényeket, ezért ebből is találunk nála, különösen, ha fém tartókban vannak a polcon elhelyezve. A színek itt is tompábbak és nem olyan fényesek a felületek, mint máshol, a terrakotta és vanília árnyalatok itt megfelelőek. A kis reggeliző pultot inkább preferálja , lehet felhajtható is,  magas krómszékekkel, és a konyhai polcok is fémből készülnek.

Hálószobájában magasított ágyat, emeletes ágyat, vagy galérián található ágyat szeret. Lényeg, hogy meg lehessen mászni, mert kalandos, energikus természetének ez tetszik legjobban. Szobainas feltétlenül kapjon helyet, lehetőleg fémből, ezen sem csodálkozunk már. Ha magasított az ágy, akkor alatta lehet pakolásra használni a helyet a praktikum szempontjából. Itt már mérsékeljük a piros színt, és inkább sötétebb színeket válasszunk, mert azok nyugalmat árasztanak.

A fürdőszobában csak akkor tölt sok időt, ha ki szeretne kapcsolódni, és forró fürdőt vesz, miközben keleti zenére gyertyafénynél relaxál. Egyébként csak rohan és inkább egy gyors zuhanyt vesz. Itt nem szerepelnek a piros árnyalati, csak kiegészítőkön találkozunk velük. A fehér csempék lehetőleg nagyobb méretűek, és inkább modern, króm csaptelepeket, egyszerű és praktikus kivitelezést találunk. Esetleg egy kovácsoltvas dísztárgy, vagy kaktusz, aloé a kedvenc növényei közül még elférhet, de ez a fürdőszoba méretétől is függ.

Dolgozószoba vagy hobbiszoba nem jellemző a lakásban. Ha házban él, akkor is inkább egy fészer lenne a legalkalmasabb arra a tevékenységre, ami a Kos szülöttet feltölti. Mert ez bizony a fúrás-faragás, alkotás, és ehhez szerszámok, különböző fém eszközök kellenek. Ha a lakáson belül van, akkor lehet egy alkotó szoba, ahol festhet, kézimunkázhat, kézműves dolgokat alkothat, és nem kell azonnal rendet raknia maga után, hiszen ha itt befejezte és elrohant valami más fontos dolga után, zavartalanul visszatérhet, és ott folytathatja, ahol abbahagyta.

Reméljük érdekesnek találtad a lakberendezői tevékenység ilyenfajta megközelítését.

Amennyiben  személyre szabott horoszkóp elemzés, life-coaching vagy életvezetési tanácsadás után érdeklődnek, minden  információt megtalálható a www.siker-terapia.hu vagy a https://calcedon.hu/  weboldalon.

Köszönöm, hogy velem tartottál! Következő hónapban a Bika szülöttet és otthonát elemezzük!

Szabó Andrea

asztrológus, life-és business coach

Tel: 0630/9551-115

Scroll to Top