Asztrológia a Lakberendezésben – Halak

 A Halak szülött otthona

Mindazokra vonatkozik a jellemzés, akik Február 19-Március 19. között születtek, tehát akiknek a  napjegye, ill. az aszcendense, holdja a Halak jegyében található, rájuk jellemzőek leginkább az alábbiak.

A Halak jegy alap tulajdonságai:

A Halak vizes jegy, bolygója a Neptunusz és a Jupiter.

 Fő tulajdonságai: érzékenység, fogékonyság, gondoskodás, gazdag képzeletvilág, művészetek szeretete, álmodozás, együttérzés.

A Halak a vízjegyek között a legérzékenyebb. Minden jegy közül ő tud legjobban ráhangolódni embertársai érzéseire, hangulatára. A gyakorlatiasság kissé távol áll tőle, viszont annál jobb hallgató, mélységesen együttérző.

Kitűnő művész, színész, zenész válhat belőle éppen emiatt az érzékenység miatt.

Ki szokták emelni a befolyásolhatóságot, amikor HALAK szülöttről van szó, illetve azt a tulajdonságot, hogy az erősebb egyéniségek szinte magukba olvasztják őket és a hatása alá tudnak kerülni egy erősebb személyiségnek.

Nagyon fontos a rend és rendrakás kérdése, ugyanis ez az egyik gyenge pontja, ennek is valahogyan a szervezettséghez, szervezéshez van köze, amit nehéz egy Halak szülöttől elvárni. Ismét a gyakorlatiasság…a hétköznapi dolgokat hátrébb sorolják és az intuíció utánra helyezik. Kettős jegy, ugyanúgy mit az Ikrek, Mérleg, Rák.

Otthonába lépve érezhetően senkit nem akar lenyűgözni, az egyszerűség, szerénység jellemzi.

Szeret vízparton, vagy víz közelében lakni.

Az egész otthonra jellemző, hogy otthonos, pihentető, kényelmes.

Szintén nem az erőssége a tisztaság és a rendmánia, ezt viszont ellensúlyozza az otthon kényelme, a Halak szülött kedvessége, figyelmessége.

Minden vízjegyre jellemző a visszavonulásra, elszigetelődésre és az érzelmi biztonságra való törekvés.

A nyugalmat keresi, visszavonultan szereti a legtöbb időt tölteni, ezért már a nappaliban vizes színvilág, kék, zöld, fehér és ezüstös csillogás, sok tenger vagy vízparti kép, festmény fogadja az érkezőt, és természetes anyagokkal, hullámot ábrázoló képekkel veszi körül  magát.

Ugyanakkor a napfényes, világos tereket szereti vagy kilátást vízre, vízpartra.

Szereti a fáradt fehér, vagy meszelt fehér, esetleg koptatott felületet. Kedvenc színei a kék, zöld, fehér, ezüst, ezüst kék vagy csillogó felület, ami vizes hatást kelt, ill. natúr fa felületek a természetesség miatt.

A padló  kopásálló kő vagy lakkozott fa padló, csiszolt is lehet,  természetes hatású szőnyegekkel fedve.

A világítás szempontjából a természetes fényre szavaz az éles fényekkel szemben, sok szórt fény, sejtelmes és hangulatos megvilágítással, gyertyákkal a romantika szerelmeseinek. A lámpások is elférnek a Halak szülött otthonában.

A konyhát inkább úgy képzeljük el, hogy kicsi, közel vannak egymáshoz a felületek, amelyeken előkészül a főzéshez, minden legyen kéznél, ne kelljen a rendrakással túl sokat fáradozni. Mintha egy hajón lenne az ember, úgy a legegyszerűbb elképzelni.

Egyszerűség a fő szempont, mert nem is tölt itt túl sok időt a Halak. Legyen világos, egyszerű minden, legyenek bárszékek, világos fa vagy fehér vagy kék színben.

Hálószobában olyan érzésünk van, mintha egy tengerparti nyaraláson lennénk. Lambéria, fapadló, hajóágy, durvább szövet függöny, len vagy pamut textilek kaphatnak itt helyet. Simán belefér, ha itt nem új bútorokat, hanem second-hand kiegészítőket találunk. Öreg fa szekrény is elképzelhető a Halak hálószobájában. Maradjon meg nagy felületen a tiszta fehér szín, és az egyszerűség.

A fürdőszoba az ő igazi otthona, ahol pancsolhat, merülhet, mártózhat kedvére.

Kövek, kagylók, kiegészítő gyanánt, koptatott fehér, ezüst, kék és zöld csempe, fa padlódeszka, akár hajóablak vagy lambéria vagy fa betétek is elférnek itt. De ha ez nem lehetséges, akkor legalább kerek legyen a tükör.

Szereti a különálló kádat, és a kék vagy türkiz színt minden mennyiségben. Itt élheti ki igazán romantikus énjét.

Remélem érdekesnek találtad a lakberendezői tevékenység ilyenfajta megközelítését.

Amennyiben  személyre szabott horoszkóp elemzés, life-coaching vagy életvezetési tanácsadás után érdeklődsz, minden  információ megtalálható a www.siker-terapia.hu weboldalon. Reiki és ásványgyógyászat időpont miatt egyeztetés ugyanitt, ásványékszerek a www.calcedon.hu webshopban elérhetőek.

Köszönöm, hogy velem tartottál! Következő hónapban a Kos szülöttet és otthonát elemezzük!

Szabó Andrea

asztrológus, life-és business coach

Tel: 0630/9551-115