Miért ér véget valami?

A változás jó…, még akkor is, ha fájdalommal jár. Mert a változás mindig valami új kezdetét jelenti.

Miért ér véget egy szerelem?
Miért ér véget egy barátság?
Miért ér véget egy házasság, egy karrier, és még sorolhatnám mi minden érhet véget életünk folyamán…

Azért , hogy tudjunk értékelni valamit, meg kell tapasztalnunk annak ellentétes pólusát is. A két végpont adja majd meg az átlagot, a középpontot, ahonnan kiindulunk és visszatérünk egy-egy ciklus kezdetekor és a ciklus végén.

Életünkben ezek a ciklusok bizonyos ideig tartanak, majd utána átadják helyüket újabb és újabb ciklusoknak, ahogyan az évszakok is váltakoznak. Most ősz van, majd jön a tél , de utána az új kezdet időszaka következik. Ezekből a ciklusokból épül fel, áll össze az életünk. A ciklusok bizonyos törvényt követnek, ha tudomást veszünk róla, ha nem. És ezek bizony ismétlődnek.
Ha bensőnkben már megindult a változási folyamat, azt valójában mindig megérezzük, csak könnyebb nem észrevenni, nem tudatosítani, mert az nem jár energia ráfordítással… a megszokott dolgok ugye kényelmesek. A változás meg kényelmetlen.

snowdrop-371581_640Azonban az inga vagy ha úgy tetszik a mérleg nyelve nem maradhat mindig egy ponton, át kell billennie az ellenkező oldalra is, ezzel tartva fenn az egyensúlyt, és az oda-vissza lengés után tud csak visszatérni eredeti nyugalmi állapotába ahonnan kiindult, hogy elkezdődhessen valami új, valami más. Ez törvényszerűség. Így van ez az érzelmeinkkel is, de életünk ciklusait is ugyanilyen elv alapján éljük meg. Tehát jobban tesszük, ha elfogadjuk amikor az élet új ösvényre akar terelni minket és nem állunk ellen a változásnak.
Minél hamarabb megértjük és együtt működünk a minket érő hatásokkal, annál könnyebb lesz váltani az új ciklus irányába.
Hogy éppen milyen ciklusban vagyunk, arról felvilágosítást adhat a számmisztikai elemzés vagy az asztrológia, és az ezzel járó változások megvalósítását a life- coaching alkalmazott módszerei segítik leghatékonyabban.

Alkalmazkodás a változó körülményekhez, ez a túlélés záloga.

“Mert semmi sem állandó, csak a változás maga…” Hérakleitosz

(Life-coaching módszereivel könnyen és hatékonyan a célokért! Részletek a Coaching menüpontban.
Elemzések az asztrológia és számmisztika menüpontokban.)