INTP – ÉPÍTÉSZEK

Sziasztok, remélem jól telt a nyár mindenkinek!

Véget ért a nyaralás időszaka, mai nappal szinte beköszöntött az ősz, így én is folytatom a sorozatot a következő típussal, az Építészek csoportjával.

Az INTP-k kitűnő érzékkel meglátják, hogyan lehetne felfejleszteni vagy mivé lehetne átalakítani egy adott dolgot. Ők bonyolult problémákat tudnak analizálni, és logikus magyarázatokkal szolgálnak mindenre. Ők mindennél többre tartják a tudást és a logikát. Mindent logikus magyarázatokká alakítanak, idejük jelentős részét ezzel töltik, a külvilágot szinte kizárják.

Rendkívül okosak, képesek objektív kritikát megfogalmazni bármiről legyen is szó. Éppen ez az, ami egy hiányosságuk is, nem értik az érzelmek jelentőségét egy döntéshozás során. Azt teljesen figyelmen kívül hagyják. Mondjuk úgy, hogy nincsenek igazán ráhangolódva sem saját, sem mások érzéseire.

Mégis izgatottá válnak az elvont elméletektől, és az elképzeléseiket szenvedélyesen vitatják meg másokkal. Álmodozónak és távolságtartóknak tűnnek mások szemében, mert folyamatosan belső világukban töltik az időt. Utálják a rutin feladatokat, ezekben semmi érdekeset nem találnak.

Toleránsak, alkalmazkodóak, inkább szégyenlősnek tűnnek, nem vezetőnek való típusú ez a karakter. Ha azonban éles kritikát kapnak, határozottan kiállnak álláspontjuk védelmében.

Tények pontosan, tömören kifejezve, ez a vezérelv náluk. Támogatást, együttérzést ne várjunk tőlük, azt nehezen fejezik ki kapcsolataikban. Ebben kell tehát fejlődniük. Függetlenek és eredetiek. Nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a hagyományos értékeknek, mint pl. a népszerűség vagy a biztonság.

Magadra ismertél? Szeretnél többet tudni az MBTI tesztről?

Keress bátran és töltsd ki a tesztet!

Scroll to Top