INFJ – TANÁCSADÓK

Sok szeretettel küldöm a folytatást Nektek.

Amint korábban jeleztem, most áttérünk a befelé forduló típusokra, és őket is sorra vesszük. Kezdjünk is tehát mindjárt az INFJ vagyis a Tanácsadó típussal.

Az INFJ-k  nagyon intuitív egyéniségek. A rejtett dimenziók és lehetőségek világában élnek. Ez a legritkább személyiségtípus az összes közül.

Ők folyamatosan rendszereket visznek az életükbe, újragondolják a lehetőségeket. Intuitív alapokon működnek, a megérzéseikre hagyatkoznak, teljesen spontán az ösztöneik által vezérelve teszik dolgukat a világban. Ösztönösen éreznek és tudnak dolgokat. Megmagyarázni nem tudják, honnan jön nekik az infó, és mindezt úgy, hogy nem feltétlenül rendelkeznek tárgyi tudással a témáról. Általában bejönnek nekik ezek a dolgok… Ebből kifolyólag az INFJ-k elképesztően erős hittel bízzák rá magukat a megérzéseikre. Sokszor náluk láthatjuk a rendetlen íróasztalt például, mert uralják  a káoszt a belső rendezettségük ellenére, mint egy szórakozott professzor.

Az emberek veséjébe látnak, pontos meglátásokkal rendelkeznek embereket és helyzeteket illetően, ösztönösen megértik őket. Ők azok, akik előre megéreznek eseményeket, mint például, hogy egy családtagjuk bajban van, és utólag kiderül, hogy tényleg valami baj történt velük. Mivel ez ijesztő is tud lenni, ezért a legtöbb INFJ féltve őrzi a belső énjét, és nem mindenkivel osztja meg érzéseit, élményeit. Maguknak valók és nehezen kiismerhetőek. Az INFJ-k nem fedik fel magukat teljesen, és olykor titokzatoskodóak. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy igen sok a Skorpió napjegyű, holdjegyű vagy aszcendensű közöttük.)

Ez persze egyfajta makacsságot vagy rugalmatlanságot is eredményezhet,
és emiatt figyelmen kívül hagyhatják mások véleményét, mert azt hihetik, hogy csak nekik lehet igazuk. Maximalisták, szinte soha nincsenek teljesen kibékülve önmagukkal, mindig valami új tanulnivalón agyalognak vagy jobbá akarják tenni a világot.

Izgalmas ugye? Ha szeretnéd megtudni, hogy ebbe a típusba tartozol
vagy sem, végezd el a tesztet és kiderül!

Nézzétek meg  a többi típusról leírtakat is a korábbi írások között,
jó olvasgatást kívánok!

Scroll to Top