ESTP – VÁLLALKOZÓK

Az ESTP típusú embereknek van egy rejtélyes képességük, mellyel érzékelik más emberek belső mozgatórugóit és motivációit. Észrevesznek olyan apró jeleket, amelyeket mások teljesen figyelmen kívül hagynak, pl. metakommunikációs jeleket úgymint testtartás, arckifejezések, önkéntelen mozdulatok.

Pár lépéssel mindig a beszélgetőpartnerük előtt járnak.

Arra használják ezt, hogy a maximumot hozzák ki egy adott helyzetből. A legjobb kereskedők, bárkinek bármit el tudnak adni.  A szabályokra, törvényekre inkább ajánlásként tekintenek, önmagukra nézve nem tartják kötelezőnek azokat. Ha egy ESTP elhatározta, hogy valamit megtesz, egyszerűen csak megteszi és kész! És ennyi.

Makacsul ragaszkodnak az elveikhez. Csak a saját maguk által előírt szabályrendszer van érvényben náluk, azt viszont semmilyen körülmények között nem szegik meg.

Imádják a társaságot, egyenes emberek. Lelkesek és könnyen izgalomba jönnek, tevékenyek, olyan emberek, akik a tettek világában élnek. Szívesen kockáztatnak, olykor nyersek, direkt és félelem nélkül belevágnak a dolgok közepébe.

Az önelemzést vagy az elméleteket nem tartják sokra. Tények alapján döntenek. Megnézik, hogy mit kell tenni, cselekszenek, és mennek is tovább.

Az ESTP-k nem bíznak az ösztöneikben, és gyanakodva tekintenek más emberek megérzéseire is. A felsőoktatásban lehetnek problémáik, amikor olyan területekkel találkoznak, ahol az elméletek nagyon fontosak. Ezt unalmasnak tartják, főleg ha még hasznosat sem találnak benne.

Az ESTP típusú személy lehet akár ragyogóan intelligens is, de az iskola nehézségeket okoz neki. Intuíciójára is érdemes lenne több figyelmet fordítani.

Te is Vállalkozó típus vagy? Végezd el a tesztet, abból kiderül!

Keress meg az elérhetőségeimen!
www.siker-terapia.hu/kapcsolat/