Az ESFJ Típus

Folytassuk a sorozatunkat az ESFT típussal, a  „Gondoskodók” -kal. Még továbbra is az Extrovertált, vagyis kifelé forduló típusoknál járunk, ők is ide tartoznak tehát.

Lágy szívű, szeretetteljes, vérbeli csapatjátékos. Ez a típus egyensúlyra törekszik. A határidőket nagyon komolyan veszi. Lehet rá számítani, nem fog késni egy percet sem. Hűséges és lojális típus. A megfigyelés az egyik erőssége, észreveszi az emberek igényeit, és megpróbálja azokat kielégíteni. És szereti, ha emiatt elismerik és értékelik törekvéseit. Személyes értékrendjébe próbálja beilleszteni a körülötte lévőket, aszerint áll hozzá a dolgokhoz.  Az előző típussal ellentétben az ESFJ típus az összegyűjtött információkat a segítségnyújtás miatt fogja felhasználni, kizárólag emiatt végzi az információ gyűjtést, hogy hogyan tudna legjobban segíteni velük. Ha bárki maga alatt van és egy ESFJ társaságába kerül, az biztos, hogy onnantól kezdve nem lesz maga alatt. A belőlük áradó szeretet által mindig lelket öntenek a másik emberbe, és a legjobbat hozzák ki belőlük. Önzetlen, segítőkész emberek, a közömbösség esik nekik nagyon rosszul, illetve nem tudják elfogadni a  negatív kritikát egy hozzájuk közel álló, szeretett személytől.

Az ESFJ nagylelkű házigazda, a születésnapok,  rendezvények főszervezője. Imádják a tradíciókat, ünnepek alkalmával bőkezűen ajándékoznak. És általában olyan ajándékot adnak, aminek bizonyosan fog örülni a megajándékozott személy.

Nagyon sok gyermekgondozót, óvónőt, ápolónőt lehet találni ebben a csoportban, de esküvő vagy rendezvényszervezőként is hasonlóan gondoskodó természet kell a mindennapi feladatok elvégzéséhez.

És persze még rengeteg más tulajdonsága van ennek a típusnak is.

Magadra ismertél? Kíváncsi vagy még további részletekre? Esetleg pályaválasztással kapcsolatban szeretnéd tudni, melyik csoportba tartozol?

Keress meg az elérhetőségeimen, és tölts ki egy tesztet!

www.siker-terapia.hu/kapcsolat/