Az ENTJ Típus

Remélem mindenki számára kellemesen teltek az ünnepek! A 2021-es év szépen elindult, én pedig folytatom a mini sorozatot a következő típussal. Következnek  az ENTJ típusba tartozó HADVEZÉREK! Milyenek is ők?

Racionalisták, született vezetők. Logikus gondolkodás, hatékony rendszerek kialakítása jellemzi őket.

Mindent kihívásnak tekintenek, és vágynak arra, hogy irányíthassák a környezetükben lévő embereket. Mivel gyorsan fognak fel bonyolult dolgokat, gyorsan, határozottan is döntenek. Az ENTJ-k nagyon erős hivatástudattal rendelkeznek, természetes számukra a céges világ. Folyamatosan lehetséges problémákat keresnek, amiket megoldhatnak. Az ENTJ-k általában sikeresek az üzleti szférában. Vezetésre termettek, fáradhatatlanok, ha a munkájukról van szó, és mindig az élre állnak.

A hibákat nem ismerik, maximalisták. Ki nem állhatják, ha valaki többször egymás után követi el ugyanazt a hibát. Se idejük, se türelmük mások hibáinak javítgatásához . Ki nem állhatják, ami nem hatékony. Ha ilyesmivel szembesülnek, nyerssé és durvává válhatnak. mert egyáltalán nincsenek ráhangolódva mások érzéseire. 

Döntéseik során nem is vesznek számba érzéseket, hideg fejjel hozzák meg a döntéseiket. Az ENTJ-k számára nagyon nagy nehézséget okoz, hogy  a sajátjuktól  eltérő szemszögből vizsgáljanak  meg egy problémát.

Ha valaki mást gondol mint, ők, türelmetlenné válnak vele szemben.

Fontos készségre tehetnének szert, amennyiben megtanulják felismerni és értékelni mások véleményét,  érzéseit. Ennek hiányában erőszakossá, fenyegetővé válhatnak.

Ilyen lenne egy igazi hadvezér? Ilyen is, de nemcsak ilyen. Ez egy rövid összefoglaló, és még rengeteg tulajdonsággal rendelkezik ez a típus is, ugyanúgy , mint minden más típus. Magadra ismertél? Kíváncsi vagy további részletekre?

Keress meg az elérhetőségeimen, és tölts ki egy tesztet, abból kiderül!

www.siker-terapia.hu/kapcsolat/

Scroll to Top