ESTJ – ELLENŐRÖK

ESTJ típusú emberek elsődlegesen a külvilág felé fókuszálva élik az életüket, racionálisan és logikusan gondolkoznak. Gyakorlatias, határozott, gyorsan cselekvő személyek. Az eredményre összpontosítanak. Makacsul másoktól is elvárják, hogy logikus terveikhez alkalmazkodjanak.

  • A tények világában élnek. Tisztelik a hagyományokat és a törvényeket, és másoktól is elvárják ezt, nincs türelmük azokhoz, akik ezeket az értékeket nem becsülik.
  • Nagyra tartják a hozzáértést, szakértelmet és a hatékonyságot, és szeretik a gyors eredményeket. Ők igazán vezetésre termett emberek. Világosan látják, hogy a dolgoknak hogyan kéne lenniük, magabiztosak és agresszívek. Játszi könnyedséggel dolgoznak ki rendszereket, és működtetik is azokat.
  • Időnként túlzott elvárásaik vannak másokkal szemben, kritikusak, és hajlamosak nyersen kifejezni önmagukat. Hihetetlenül egyenesek és őszinték. Az ESTJ típusú emberek szeretnek emberekkel érintkezni, társaságban féktelenek és vidámak, főleg a családhoz, a közösséghez vagy a munkához köthető programokon érzik jó magukat.
  • Ha empatikus és érzékeny énjüket elhanyagolják, akkor nehézségeik adódhatnak társas kapcsolataikban, ezáltal könnyen akaratlanul is megbánthatják mások érzéseit az éles logikájukkal és szókimondásukkal.
  • Amikor nagy stressz alatt állnak, nehézséget okoz nekik, hogy kifejezzék érzéseiket és megosszák azokat másokkal. Mindennél többre értékelik a biztonságot és a társadalmi rendet.
  • Leginkább vezetőnek alkalmasak, vagy saját üzletet nyitnak, vagy a kormány alkalmazottjaként vagy a hadseregben, ill. a rendőrségben töltenek be tisztviselői szerepet.

Szeretnéd tudni melyik típusba tartozol? Lehet, hogy éppen ebbe?
Végezd el a tesztet, abból kiderül.

Keress meg az elérhetőségeimen:
www.siker-terapia.hu/kapcsolat/