Asztrológia, horoszkóp elemzés

Az asztrológia vagy csillagjóslás kifejezés a görög asztron, ‘csillag’ és logosz, ‘szó, tudomány’ szavakból ered. Feladata a bolygók állásából egy adott időpontban bekövetkezett esemény (legtöbbször egy személy születése) sorsának minél pontosabb meghatározása. Tudománytörténeti szempontból a csillagászat tudományának előfutára.

Az asztrológia nézetei szerint a csillagok nem determinálják az egyes ember életét, hanem csak egy lehetőséget biztosítanak bizonyos összefüggések felismerésére, az egyén belső természetének, illetve előtte álló „feladatainak” megismerésére.

A megismert tények nem konkrét eseményeket írnak elő, nem a jövőt mondják meg, hanem azt, hogy az egyénnek milyen (általában jellemfejlődési) feladatai vannak, melyeket szabad akarata szerint valósíthat meg, vagy akár próbálhat elkerülni.

Az asztrológia szerint a születési horoszkóp (radix) mutatja a személyt legmarkánsabban meghatározó jegyeket, az egyénben rejlő lehetőségeket és az előtte álló feladatokat. Minél pontosabb időt vesz figyelembe a horoszkóp, annál aprólékosabb, részletesebb az eredmény, ezért nem csak a nap pozícióját, hanem az összes asztrológiai objektum helyzetét és kölcsönös elhelyezkedését is figyelembe veszi az asztrológus az elemzésnél.

asztrológia4

A horoszkóp egy adott „esemény vagy személy” jellegzetességeit és várható „sorsát” próbálja meghatározni, ezért lehet két ember elemzését is összevetni a szinasztriában, ami a párkapcsolati összevetés. Ilyenkor mindkét fél pontos születési adata szükséges a komplett elemzés elvégzéséhez. Ebből megtudhatjuk, milyen jellegű a kapcsolat, milyen pozitívumok, vagy feladatok állnak előttünk az adott személlyel. Lehet még családtagok pl. szülő-gyermek , testvér vagy akár kollégák, főnök kapcsolati összevetését, elemzését is kérni.

Személyes adatok (születési hely, év, hónap, nap, óra, perc) megadása után megtörténik a horoszkóp kifejtése, majd az elkészült képlet átbeszélése személyesen vagy skype-on általában 1-1,5 óra alatt. Ilyenkor van lehetőség pontosan megérteni a hozzáfűzött magyarázat által , hogy mit is mutat valójában a személyes képlet.